Un País en Comú

#unpaisencomu

Els diferents actors de la confluència arriben a un acord per l’assemblea fundacional

Els diferents actors de la confluència arriben a un acord per l’assemblea fundacional

La votació dels organismes de direcció es farà amb un sistema de llistes obertes i tant online com presencial
El proper 8 d’abril se celebrarà l’assemblea fundacional del nou partit dels comuns, una jornada en  la que el nou espai es dotarà d’uns organismes de direcció transitoris. Els diferents actors de la confluència han arribat a un acord sobre la forma de votació d’aquests organismes, que combinarà el vot online amb el presencial, en aquest segon cas durant l’assemblea, i que requerirà la validació del DNI també online o presencial en el procés de registre o de votació. Per a la validació presencial s’habilitaran diversos punts pel territori.

Els dos organismes de direcció del nou espai són l’executiva, que estarà formada per 1+32 membres, i la coordinadora nacional, que estarà formada per 120 membres. Podran presentar-se a aquests organismes persones per equips amb llistes obertes o individualment, i seran escollides membres de l’executiva i del consell nacional les persones més votades. Per assegurar que els organismes tinguin una representació plural, cap candidatura podrà ocupar la totalitat de les places dels diversos organismes. Així, cap candidatura a l’executiva pot superar els 25 membres: 1 (cap de llista) + 24 membres. En el cas de la coordinadora nacional, cap candidatura pot superar els 96 membres (incloent el cap de llista).

Pel que fa al calendari, el termini de presentació de candidatures estarà obert del 22 al 26 de març. L’1 d’abril es proclamaran les candidatures definitives i s’iniciarà el procés de votacions, que finalitzarà el mateix dia de l’assemblea. L’assemblea se celebrarà el dia 8 d'abril al pavelló de la Vall d’Hebron i començarà a les 9 del matí.