Un País en Comun

#unpaisencomu

Ideari polític

Ja hem acabat la primera fase de construcció d’aquest nou espai polític i social amb una gran assemblea fundacional on es va acabar de decidir, entre tots i totes, el que serà l’ideari polític, amb els objectius i el model de país que volem. També es van donar a conèixer els resultats de les votacions per a l’Executiva i la Coordinadora, conformant de manera formal l’equip de persones que, a partir d’ara i de manera temporal, haurà de traçar el camí per portar a terme els objectius que hem plantejat tot el cens de persones que formem part d’aquest projecte.

Aquí teniu els documents finals que són el resultat de mesos de treball fet per milers de persones. Un gran esforç col·lectiu que ben aviat tindrà recompensa!

Llegiu aquí el document resumit d’objectius i model de país.

Llegiu aquí el document complet d’objectius i model de país.

Consulteu aquí els resultats de les votacions que vam fer el dia 8 per acabar de definir el document d’ideari polític: objectius i model de país.

Consulteu aquí quines persones van ser escollides per pilotar el nou subjecte polític i social.

 

Principis d’ètica política i radicalitat democràtica del nou actor

Les persones que impulsen el nou espai polític català aposten per una nova manera de fer política, sustentada en els valors de radicalitat democràtica, participació, transparència, col·laboració, pluralitat, compromís amb la ciutadania i feminisme. A l’assemblea del 8 d’abril es van aprovar els principis d’ètica política i radicalitat democràtica, amb el compromís de seguir desenvolupant-los. Llegeix el document

 

El procés que ens ha portat fins aquí

Aquest procés de participació va començar a finals de gener del 2017. Més d’un centenar de persones provinents de moviments socials i de partits d’esquerres van fer una proposta d’objectius. Aquesta proposta es va anar ampliant a partir dels 70 actes que es van realitzar per tot el territori, on van participar més de 3500 persones, per debatre quin model de país i quins objectius volíem aconseguir. També vam obrir una plataforma online de debat, on més de 1700 persones van aportar fent propostes i esmenes al document del grup promotor.

Podeu revisar el tractament de les aportacions rebudes i les aportacions que van ser sotmeses a votació:

  • Llibre d’aportacions:
    arxius que recullen les aportacions individuals rebudes per eixos amb la indicació del tractament que li ha donat el Grup Impulsor
    Eix 1 · Eix 2 · Eix 3 · Eix 4 · Eix 5 · Eix 6