Un País en Comú

#unpaisencomu

Qui som?

Som gent comuna que venim d’arreu i ens hem unit malgrat l’aïllament en què ens volien uns quants. Creiem que la política és el dret de decidir-ho tot, per això som sobirans i sabem que som majoria. Ara bé, si nosaltres no fem política, seran les elits qui la faran per nosaltres, per això estem decidits a tornar a ser protagonistes.

Què volem?

Vivim temps de canvis profunds. És un canvi cultural, de valors, de prioritats i de maneres de fer. Les demanes per posar fi a la corrupció i construir noves institucions, més transparents i democràtiques mai no havien estat tan majoritàries com ara. Ens enfrontem a una creixent desigualtat social arreu de Catalunya i l’hem de combatre posant els recursos comuns al servei de tothom, i no de la minoria de sempre. La qualitat de la democràcia d’un país es mesura per la qualitat dels seus serveis públics i volem ser una peça més de l’engranatge per defensar-los. Si som aquí és perquè volem governar obeint, recollint la constatació que aquest sistema no dóna més de si tal com l’hem conegut fins ara. En definitiva, volem posar les institucions d’aquest país al servei de la ciutadania.

D'on partim?

La igualtat d’oportunitats, la redistribució de la riquesa i la cohesió social són i seran els signes de la nostra vida i els d’un país millor. Fem ara un pas endavant per tornar l'ètica a la política i també perquè les persones que no han tingut veu fins ara no es quedin enrere. Posem per davant del bloqueig, al qual ens ha abocat el processisme, objectius concrets que no poden esperar. El municipalisme és el nostre origen i fer que la política sigui propera a la ciutadania, la nostra guia.

Com seguim?

El 29 de gener farem un acte que donarà el tret de sortida al procés de participació presencial i digital, en què tothom està convidat a participar, per pensar junts i juntes com articular i construir aquest nou espai polític i social que ha de ser una eina per caminar cap a un país més just, democràtic i divers.
Per conèixer tots els detalls segueix amb atenció les nostres xarxes i deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem informar-te de les properes fites.

A partir del febrer se celebraran tallers a diferents punts del territori i també es podrà participar en els debats a través de la plataforma de participació. Els tallers i els debats s’estructuraran entorn a aquests 6 eixos:

1. Un nou model econòmic i ecològic basat en el bé comú.
2. Un nou model de benestar per una societat justa i igualitària.
3. Un país fratern i sobirà en tots els àmbits.
4. Una revolució democràtica i feminista.
5. Un país inclusiu on tothom tingui cabuda.
6. Un projecte de país des de tots els territoris.

A finals de març celebrarem una assemblea constituent per debatre i validar els resultats del procés participatiu, i establir els objectius polítics i el model de país que defensarà aquest nou espai polític que ara comencem a construir.