Un País en Comú

#unpaisencomu

Un País En Comú celebra la derrota de Le Pen i crida a organitzar l’oposició a les polítiques de Macron

Un País En Comú celebra la derrota de Le Pen i crida a organitzar l’oposició a les polítiques de Macron

El coordinador de l’àrea internacional i portaveu d’Un País en Comú, Ernest Urtasun, ha celebrat que els francesos hagin votat per posar “un dic de contenció” al nou feixisme de Marine Le Pen, però lamenta que la victòria de Macron implicarà “mantenir i agreujar les polítiques fracassades” que ens han dut fins a aquesta situació i que ha possibilitat que avui Le Pen hagi aconseguit el seu rècord de vots en la història de la 5a República.

En aquest sentit, Urtasun ha fet una crida a organitzar l’oposició a les polítiques de Macron i ha mostrat el desig del nou espai dels comuns de que les forces del canvi i particularment el moviment de la França Insubmissa pugui aconseguir uns bons resultats en les legislatives de juny que els permetin actuar com a “contrapoder” a les polítiques de Macron.

Urtasun ha destacat que la victòria de la France En Marche implica “un canvi de cara amb els peus de fang”, però que no ofereix cap nova recepta ni sol·lució per encarar les conseqüències que ha implicat per França i per a tots els pobles del sud d’Europa el model econòmic actual a la UE. “No hi haurà victòria definitiva sobre les noves formes de feixisme fins que no siguem capaços de refundar la Unió Europea en clau social i democràtica, centrada en el bé comú de la ciutadania”, ha afirmat el portaveu.

El portaveu d’Un País En Comú ha volgut tornar a estendre la mà de seva formació per ajudar a treballar “des de ja” en una “alternativa que planti cara al programa de la contrareforma de Macron i aconsegueixi posar fi a l’austeritat ”. En aquest sentit, l’eurodiputat ha afirmat que “la França Insubmisa ha demostrat que existeix un camí alternatiu entre la resignació i l'extrema dreta. Espais com els de França Insubmissa són els que han sembrat la llavor per una nova Europa possible.”

“Des d'Un País en Comú treballarem perquè Catalunya jugui un paper protagonista en la construcció d'aquest nou pol de canvi que permeti començar un canvi de rumb a Europa. El canvi a França i a qualsevol altre lloc d'Europa passa avui per donar la batalla per un canvi de model de l'actual Unió Europea. Els drets polítics i socials dels catalans i les catalanes en depenen”, ha conclòs Urtasun.