Un País en Comú

#unpaisencomu

Xavier Domènech: “Avui inaugurem un nou cicle polític pel país”

Xavier Domènech: “Avui inaugurem un nou cicle polític pel país”

El portaveu d’Un País En Comú, Xavier Domènech, ha afirmat a l’inici de l’assemblea fundacional del nou espai polític dels comuns que “avui inaugurem un nou cicle polític pel país”. “És un dia emocionant que estic segur que sortirà als llibres d’història de Catalunya”, ha assenyalat Domènech, que ha celebrat que “la proposta que ha guanyat dues campanyes electorals a Catalunya i que va guanyar a l’Ajuntament de Barcelona esdevé una proposta política de país i pel país, que pretén no només guanyar unes eleccions sinó guanyar un país”.

L’assemblea fundacional ha començat amb un total de 9.217 persones inscrites a Un País En Comú, 6.696 de les quals ja s’han verificat mitjançant el seu DNI, i amb 5.495 vots emesos telemàticament per escollir la direcció transitòria del nou espai polític, tant la Comissió Executiva com la Coordinadora. Durant tot el dia, les persones inscrites que han acudit al Pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona definiran mitjançant votacions presencials l’ideari polític del nou espai i els principis ètics i democràtics.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha obert l’Assemblea, on a partir de les 18.30 hores hi intervindran representants de les diverses forces convidades: Mireia Molla (diputada de Compromís), Pablo Echenique (Secretari d’Organització de Podemos), Dolors Sabater (alcaldessa de Badalona per Guanyem Badalona), Alberto Garzón (Coordinador Federal d’Izquierda Unida) i Xulio Ferreiro (alcalde de La Corunya per Marea Atlántica).

Un País en Comú ha rebut també el suport de l’historiador Josep Fontana, que mitjançant una carta ha celebrat que “avui neix un nou moviment polític català, independent i lliure de compromisos, que opta pel doble objectiu de lluitar per la llibertat i la igualtat”.